Članovi Skupštine društva Nova Liburnija d.o.o.: gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, načelnik Općine Lovran Bojan Simonič, načelnik Općine Matulji Mario Ćiković i načelnik Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj krajem rujna su na poziv Petera Lürssena, predstavnika Zaklade Holster Privatstiftung, posrednog većinskog vlasnika hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli d.d., održali radni sastanak na kojem su sudjelovali i predsjednik Uprave LRH d.d. Heimo Waldemar Hirn i član Uprave Johannes Böck.

Riječ je o prvom sastanku s predstavnikom novog vlasnika LRH d.d. Peterom Lürssenom od kada je tvrtka Gitone Adriatic d.o.o. kupila većinski udjel u LRH d.d. u srpnju prošle godine.

Gospodin Lürssen i Uprava tom su prilikom članovima Skupštine društva Nova Liburnija d.o.o., ujedno i čelnicima lokalne samouprave, predstavili poslovne i razvojne planove vezane uz razvoj Opatijske rivijere kao jedinstvene, svjetski prepoznate destinacije. Njihov je cilj, naglasili su, urediti hotelske kapacitete u skladu s bogatom turističkom baštinom Opatije te dodatno podignuti kvalitetu ponude destinacije. Gospodin Lürssen oduševljen je cijelom Opatijskom rivijerom, koja mu je donedavno osobno bila potpuno nepoznata, te je naglasio kako smatra da cijelu destinaciju treba još više predstaviti turističkom tržištu.

U tome očekuju suradnju i podršku lokalne zajednice, koja je istodobno i ključni dioničar LRH d.d. putem tvrtke Nova Liburnija d.o.o. s 25 % + 1 dionicom. Istaknuli su i kako su otvoreni za suradnju i ulaganja u lokalne zajednice te za uključivanje u javne projekte.

Uprava LRH d.d. intenzivno privodi kraju strategiju poslovnog razvoja koju će, kada bude zgotovljena, predstaviti i Novoj Liburniji d.o.o. i široj javnosti.

Na sastanku je zaključeno kako je jako važno nastaviti s uspostavljenom komunikacijom te da će Uprava najveće opatijske hotelske kuće nastaviti redovito obavještavati Novu Liburniju d.o.o. te Grad Opatiju i općine Lovran, Matulji i Mošćenička Draga o svojim poslovnim planovima u kojima će voditi brigu i o dobrobiti lokalne zajednice.

Kao članovi Skupštine društva Nova Liburnija d.o.o. te istodobno i kao čelnici Grada Opatije, općina Lovran, Matulji i Mošćenička Draga izražavamo zadovoljstvo održanim sastankom te očekujemo što skorije ostvarivanje zacrtanih planova razvoja Opatijske rivijere i dizanja destinacije na višu razinu.